Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 15:24

Майже мільйон людей померли від малярії в 2006 році

Близько мільйона чоловік в 2006 році померли від малярії, йдеться в доповіді Світової організації охорони здоров"я (ВОЗ), поширеній в четвер.

"Згідно з підрахунками, на 3,3 мільярда людей, схильних до ризику, спостерігалося 247 мільйонів випадків захворювання малярією, що забрали життя майже мільйона чоловік, головним чином дітей у віці до п"яти років", - сказано в доповіді.

Приблизно 86% (212 мільйонів) випадків захворювань доводиться на країни Африканського регіону.

"Вісімдесят відсотків випадків мали місце в 13 країнах, і понад половина з них була помічена в Нігерії, Демократичній Республіці Конго, Ефіопії, Об"єднаній Республіці Танзанія і Кенії", - відзначають у ВОЗ.

З числа випадків, що мали місце поза Африканським регіоном, 80% спостерігалися в Індії, Судані, М"янмі, Бангладеш, Індонезії, Папуа-нової Гвінеї і Пакистані.

Зр даними ВОЗ, в 2008 році 109 країн, 45 з яких відносяться до Африканського регіону, є ендемічними по малярії.

У багатьох країнах як і раніше немає всіх необхідних для боротьби із захворюванням засобів. У 2005 році було встановлено завдання охоплення 80% схильного до ризику населення в кожній країні основними засобами боротьби з малярією: застосування оброблених інсектицидом протимоскітних сіток, належні протималярійні засоби для пацієнтів з підозрою на малярію або підтвердженим діагнозом, обприскування приміщень інсектицидом залишкової дії в домашніх господарствах, схильних до ризику і періодичне профілактичне лікування при вагітності. Проте більшість африканських країн далекі від виконання цього завдання, відзначають у ВОЗ, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Майже мільйон людей померли від малярії в 2006 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути