Ексклюзиви
середа, 29 грудня 2010 09:17

Люди носитимуть сонячні батареї прямо у штанях (ФОТО)

Фахівці американської компанії Silvr Lining, яка займається дизайном "екологічного" одягу, створили кишенькові акумулятори сонячної енергії на одязі.

На вибір клієнтів - штани-карго, кілька моделей курток, а також плащі. Вартість товару варіюється від 920 до 1 260 доларів.

На бічних і передніх кишенях цього одягу розташовані два або чотири невеликих 5-вольтних акумулятори. Вони забезпечені роз'ємами USB і працюють на енергії Сонця. Такої потужності має вистачити для підзарядки смартфона або MP3-плеєра.

Ширина однієї панелі становить 15 см, висота - 20 см. На її лицьовій стороні розміщені фотоелементи, а на задній - літій-полімерні батареї, які живлять зовнішні пристрої.

Сонячний акумулятор можна купити окремо за $ 175. Ще за $ 75 можна докупити панель більшого розміру, яка підключається до базової і підсилює її потужність. А адаптер для зарядки додаткового пристрою обійдеться в $ 20.

Розробники припускають, що гаджет стане в нагоді любителям пікніків або туристам. Пристрій може витримати екстремальні погодні умови і є водонепроникним.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Люди носитимуть сонячні батареї прямо у штанях (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути