четвер, 03 квітня 2008 09:19

Лікарям Таїланду заборонили каструвати підлітків

Міністерство охорони здоров"я Таїланду наклало заборону на проведення операцій кастрації особам, що не досягли 18 років. Заборона введена на вимогу місцевих правозахисників, що добиваються обмеження доступності таких процедур для неповнолітніх.

До останнього часу такі операції можна було проводити і неповнолітнім хлопчикам за наявності дозволу батьків.

Юні пацієнти сподівалися, що раннє видалення чоловічих статевих залоз підвищить результативність подальших операцій по повній зміні статі. Багато підлітків могли самостійно сплатити хірургічне втручання, ціна якого в середній клініці Таїланду не перевищує 130 доларів.

Правозахисні організації Таїланду були обурені тим, що у ряді випадків кастрація підлітків проводилася без дозволу старших родичів або опікунів.

Тимчасова заборона на кастрацію підлітків діятиме до появи нових інструкцій Мінохоронздоров"я, розробкою якого займається зараз комісія з етики при Медичній раді Таїланду.

Суспільство Таїланду надзвичайне терпимо відноситься до транссексуалів, і операції по зміні статі в цій країні останнім часом стали практично буденним явищем, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Лікарям Таїланду заборонили каструвати підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути