Понеділок, 14 квітня 2008 14:02

Копчені продукти спричиняють рак

Будь-який дим містить велику кількість фенолів та інших канцерогенних речовин. Тобто – речовин, що викликають рак. Відомо, що вживання копчених продуктів істотно підвищує ризик розвитку пухлин. Їжа, приготована на вугіллі без диму (наприклад, правильно приготований шашлик), у цьому сенсі набагато безпечніше за копченину: балик, ковбас, копченої риби.

Додайте до канцерогенів ще підсилювачі смаку і консерванти (також забезпечують м`ясу і ковбасі характерний соковитий червоний колір) – і одержите украй малоїстівний продукт, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Копчені продукти спричиняють рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода