Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2007 14:20

Комунікатор виведе з незнайомого місця

До магазину "Мобілочка" біля столичного метро Лук"янівська заходить бабуся років 70. Прямує до вітрини, пильно придивляється до телефонів. Запитує в консультанта, скільки коштує "Нокія 1110". Продавець відповідає: 269 грн. Жінка іронічно поглядає на чоловіка й тицяє пальцем на "Нокію 6120" — а цей скільки? Такий — 1648 грн.

— Та ви що?! — вигукує бабуся, — а чого ж така ціна?

— Тому що це смартфон.

Мобільний телефон — це невеликий за розміром апарат для розмов. А смартфон з англійської перекладається як "розумний телефон". Так називають мобілки з багатьма функціями.

— На більшості смартфонів стоїть відкрита операційна система, — пояснює Артем, консультант магазину "Юнітрейд" на столичній вул. Хрещатик, 18. — Це значить, що на телефон можна ставити різні програми. Наприклад, компас, який показуватиме напрямок.

У смартфонів, каже Артем, солідний, представницький вигляд.

30-річний Євген Лещенко, директор столичного сервісного центру "Поломок.нет", додає, що смартфон працює з комп"ютерними файлами — зокрема з таблицями. Він переконаний, що через такі можливості смартфони постійно зависають:

— Пам"ятаєте, як раніше висли комп"ютери, ще ті, старого зразка. Це щось схоже.

Ціни на смартфони — від 1200 грн. Із сучасних мобільних цього типу можна придивитися до "Нокій" — 6110, 6290 та Е50.

Ціни на смартфони починаються від 1200 гривень

Ще один різновид сучасних приладів — комунікатори. Вони об"єднують мобільний телефон і кишеньковий комп"ютер. Артем з "Юнітрейду" зауважує, що одна з ознак комунікатора — операційна система "Віндовс Мобайл".

— У такому телефоні зазвичай є GPS-навігатор, — пояснює продавець. — Із цією програмою можна бачити на екрані ваше місце перебування.

Тільки треба завантажити в мобільний карту міста. Програма підкаже, куди правильно їхати чи йти.

— Ось подивіться на комунікатор "Нокію Е90". Телефон виглядає як ноутбук, тільки менший за розмірам. Має великий екран, клавіатуру як на комп"ютері, і складається удвоє.

Нещодавно серед мобілок з"явилися музофони — телефони, призначені для того, щоб слухати музику. Як правило в них є МР3-плеєр зі стереозвуком.

— Наприклад, слайдер "Нокія 5300" за 1149 гривень, — каже продавець Андрій із столичного магазину "Мобідік" на вул. Григоренка, 26. — У ньому клавіші управління музикою для зручності винесені збоку.

Хорошими музофонами він називає апарати "Соні Ерікссон" серії "Валкман". Наприклад, "Соні Ерікссон W660", який коштує 1499 грн.

А в магазині "Алло" на столичній вул. Алма-Атинській, 2 пояснили, що таке камерофон. Це мобільний телефон із потужною камерою. Зроблені ним фото можна роздруковувати. Та камера має бути щонайменше на два мегапікселі.

В "Алло" саме проходить акція на камерофони.

— "Соні Ерікссон К550" з камерою на два мегапікселі за акційною ціною коштує 999 гривень, — розказує продавчиня Олена. — Раніше він коштував 1348.

За умовами акції, покупець стає учасником розіграшу путівки на Мальдіви. А ще можна безплатно роздрукувати 30 знімків із нового камерофону в пунктах, що співпрацюють із магазином.

Якісними камерофонами в "Алло" називають "Нокію 6233" за 1348 грн, "Нокію 6300" за 1358 грн та "Нокію N73" на три мегапікселі за 2 398 грн.

Камерофонів стає усе більше, вони завойовують популярність. За даними аналітичної компанії "Стратеджі Аналітікс" нині у світі камерофонів продається більше, ніж цифрових фотокамер.

Зараз ви читаєте новину «Комунікатор виведе з незнайомого місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути