Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 09:07

Коли чистити зуби корисніше

Коли чистити зуби корисніше
Нам не раз доводилося чути, що газовані напої представляють велику небезпеку для зубів. Вони містять в своєму складі цукор, фарбники, мають велику кислотність, що руйнівно діє на зубну емаль. Більшість рекомендацій фахівців зводяться до необхідності чистити зуби після вживання газованих напоїв. Німецькі дослідники провели експеримент, результатом якого став висновок, що зуби чистити необхідно після деякого часу після вживання газованої води.

В ході експерименту групі добровольців було запропоновано носити знімні зубні протези, покриті складом ідентичним зубній емалі. Три тижні ці протези двічі в день на дев"яносто секунд піддавали дії газованого напою, після чого чистили за допомогою зубної щітки. Інтервал між дією напою і чищенням у кожного учасника експерименту відрізнявся. З"ясувалося, що найменш ушкоджувалася емаль під час чищення зубів не раніше півгодини-години після вживання кислого напою.

Учені припускають, що механізм даного явища ґрунтується на здатності зубної емалі і слини самостійно виробляти речовини, що поновлюють її пошкодження після дії кислоти. Чищення зубів безпосередньо після дії напоїв може підсилити руйнування емалі, знімаючи її поверхневий шар. Виходить, що найбільш оптимальною є гігієнічна процедура чищення зубів, проведена не раніше години після вживання солодких газованих напоїв, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Коли чистити зуби корисніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути