Ексклюзиви
понеділок, 18 серпня 2008 16:48

Китайці воскресили проект левітуючого поїзда

Китай продовжить будівництво транспортної вітки для поїздів на магнітній підвісці, що зв"язує міста Шанхай і Ханчжоу, не дивлячись на протести місцевих жителів. Про це повідомляє AFP.

За інформацією агентства, дорога з"явилася в списку об"єктів для будівництва адміністрації провінції Джецзян, столицею якої і є Ханчжоу.

Перші 104 кілометри з передбачуваних 199 планується побудувати між 2010 і 2014 роком. Вартість проекту складе 3,2 мільярда доларів.

До цих пір неясно, що змусило уряд розморозити проект. Спочатку залізницю для поїздів на магнітній підвісці завдовжки 175 кілометрів планувалося завершити до міжнародної виставки в Шанхаї в 2010 році. Проте численні протести місцевих жителів, що побоюються згубної дії електромагнітного випромінювання, привели до припинення цього проекту в 2003 році. В результаті було побудовано тільки 30 кілометрів шляху, які з"єднали аеропорт і діловий район Шанхаю.

Поїзд на магнітній підвісці приводиться в рух і керується силами електромагнітної взаємодії магнітів, розташованих в його днищі і в дорозі. Склад ніби висить над землею і в процесі руху не торкається поверхні рейки. Завдяки відсутності тертя подібні поїзди здатні розвивати швидкість до 500 кілометрів на годину

Зараз ви читаєте новину «Китайці воскресили проект левітуючого поїзда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути