Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2008 14:01

Китайці випустили найдешевший ноутбук в світі (ФОТО)

Компанія Impulse випустила найдешевший ноутбук в світі, повідомляє Engadget. Називається лептоп World"sCheapestLaptop, його каталожне позначення Npx-9000.

Оптова ціна World"sCheapestLaptop складає 130 доларів за штуку. Мінімальна партія, доступна для замовлення, - 50 ноутбуків. Замовлення на лептоп приймаються на китайському порталі Alibaba, присвяченому електронній комерції.

Усередині лептопа встановлений процесор MIPS, що працює з тактовою частотою 400 мегагерц. Об"єм оперативної пам"яті ноутбука дорівнює 128 мегабайтам. Вінчестер в World"sCheapestLaptop замінює гігабайт флеш-пам"яті. Діагональ екрану ноутбука дорівнює семи дюймам.

Працює комп"ютер під управлінням операційної системи на базі ядра Linux. Він обладнаний слотом для карт пам"яті формату SD, трьома USB-розємами і одним miniusb, а також VGA-портом. Для підключення до інтернету можна використовувати вбудований модуль Wi-fi.

Раніше найдешевшим ноутбуком вважався гонконзький BestlinkAlpha 400. Його роздрібна ціна складає 250 доларів, опт - 180 доларів. Побудований він також на базі 400-мегагерцевого процесора.

Зараз ви читаєте новину «Китайці випустили найдешевший ноутбук в світі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути