Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:51

Кішки і собаки захищяють від раку лімфатичної системи

Власники кішок і собак на 30% рідше захворівають на неходжкінську лімфому - один з різновидів раку лімфатичної системи. До такого висновку прийшли американські учені за наслідками дослідження, в якому взяли участь більше чотирьох тисяч людей.

Учені з Каліфорнійського університету (Сан-Франциско) і Стенфордського університету опитали близько 1600 пацієнтів, які страждають від неходжкінської лімфоми, і 2500 здорових людей про наявність в їх будинку кішки або собаки.

З`ясувалося, що ризик розвитку лімфоми у власників домашніх тварин був понижений приблизно на третину. Причому ступінь захисту від раку зростав із збільшенням часу мешкання домашніх тварин в сім`ї.

Неходжкінська лімфома найчастіше розвивається у людей, старших від 65 років. Точні причини захворювання невідомі, проте за однією з теорій, його розвитку сприяють занадто "стерильні" умови в помешканні. Захисний ефект кішок і собак може пояснюватися дією алергенів, які стимулюють імунну систему і активізують протираковий захист організму, вважають учені, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Кішки і собаки захищяють від раку лімфатичної системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути