Вівторок, 22 вересня 2009 19:59

Кип"ячена вода небезпечніша за сиру

Кип"ячена вода небезпечніша за сиру

Водопровідна вода за санітарними нормами є питною, але вживати її в сирому вигляді не варто. Про це розповів директор Інституту екології людини, професор Михайло Курік.

З водою в наш організм за 25 років потрапляє 109 кг хлору, 25 кг - нітратів, 0,5 кг - алюмінію.

80% водопостачань забезпечується за рахунок поверхневих вод.

Щоб не мати проблем зі здоров"ям, фахівці радять вживати бутильовану воду. Вона проходить жорсткий санітарно-епідеміологічний контроль і без відповідного сертифікату не з"являється на ринку.

Воду з-під крану потрібно обов"язково очищати перед вживанням. Найнадійніший спосіб - фільтрація через активоване вугілля або керамічні фільтри. А ще краще - робити талу воду. Після відтавання вона міняє свою структуру і повністю оновлюється. Тоді вода стає екологічно чистішою, і її можна пити навіть в сирому вигляді. А ось кип"ятити воду учені не радять, оскільки під час цього процесу кількість небезпечних забруднювачів збільшується у декілька разів, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Кип"ячена вода небезпечніша за сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 562
Голосування Справа Медведчука - це:
  • Спроба Зеленського наростити рейтинг. Медведчука не посадять
  • Початок боротьби з олігархами
  • Піар з одночасним ударом по Порошенку
  • Перерозподіл ринку і потоків
  • Вплив американців
  • Мені байдуже
Переглянути