середа, 13 серпня 2008 12:36

Група крові визначає рівень стресу

Ми постійно намагаємося будувати різні прогнози майбутнє щодо нашого здоров"я і життєвих успіхів. І природно, що кожен батько будує прогнози відносно майбутнього своєї дитини. Стійкість до стресу також знаходиться у сфері бажаних прогнозованих рис обличчя. Ця якість дуже корисна в наше століття. Що нам відомо про особливості дитини відразу після його народження? Ростові, вагові показники, загальні дані про стан здоров"я. Окрім цього стає відомою і група крові дитини. По ній можна прогнозувати стійкість до стресу.

Ідея про те, що приналежність до певної групи крові може бути чинником, що впливає на стійкість до стресу, достатньо цікава. Подібний зв"язок пояснюють зчепленим спадкоємством генів, якими запрограмована група крові, з одного боку, і регуляція гормонів стресу (катехоламінів і глюкокортикоїдів), з іншого боку.

Припускають, що люди з першою групою крові найбільш стресостійкі. Потім йде четверта група крові. Найбільш нестійкими вважають осіб з другою групою крові. Середню позицію між четвертою і другою групою відводять володарям третьої групи крові. Вибудовуємо наступний ряд стресостійкості представників різних груп крові:

Рівень стрессоустойчивості (у міру зниження):
Перша група крові (0)
Четверта група крові (АВ)
Третя група крові (В)
Друга група крові (А)

Втім, володарям "нестійкої" групи крові не варто турбуватися. Просто їм потрібно звернути трохи більше уваги на управління стресом і оволодіти методиками стресс-менеджмента. Якщо батьки почнуть навчати цьому дитину з пелюшок - його стійкість до стресу буде вища, не дивлячись на те, яка група крові у дитини, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Група крові визначає рівень стресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути