Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2008 10:44

Google проіндексує гени юзерів

Google проіндексує гени юзерів

Корпорація Google вклала інвестиції в компанію Navigenics - другий в Кремнієвій долині стартап, що займається аналізом ДНК. За 2500 доларів співробітники Navigenics візьмуть у будь-якого охочого пробу слини, складуть "генетичну карту" і визначать схильність до специфічних (часто спадковим) болячок - ревматоїдного артриту, хвороби Альцгеймера і так далі.

Як повідомляє Business Week, про об"єм вкладених в Navigenics коштів не хочуть говорити обидві компанії. Зате відомо, що в кінці листопада минулого року Google інвестувала 4,4 мільйона доларів в стартап 23andme (натяк на 23 хромосоми), заснований тепер уже дружиною Сергія Бріна, - Анною Войцицкі. Navigenics і 23andme займаються схожими речами, проте остання бере за свій "пакет послуг" з розшифровки людського генома істотно менше - 999 доларів.

Правда, є ряд експертів-песимістів, які упевнені в тому, що зв"язки послідовностей геномів з тими або іншими захворюваннями вивчені недостатньо добре, а інформація (можливо, недостовірна) про те, що людина схильна до хвороби Альцгеймера, може викликати депресію (необгрунтовану). Крім того, напевно знайдуться люди, які захочуть відправити до Navigenics чужу слину замість своєї, а це вже є порушенням приватного життя.

До речі, технології дослідження ДНК дозволяють не тільки визначати хвороби (хай і неточно), але і боротися із спамом, повідомляє Webplanet.ru

Зараз ви читаєте новину «Google проіндексує гени юзерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути