четвер, 22 травня 2008 09:32

Генна терапія імпотенції визнана безпечною

Перший етап клінічних випробувань продемонстрував безпеку експериментальної методики генної терапії еректильної дисфункції. За даними розробників нової методики, ін"єкції експериментального препарату не викликали яких-небудь побічних ефектів у учасників дослідження протягом двох років.

У дослідженні, звіт про хід якого був представлений на конференції Американського товариства урологів, взяли участь 11 добровольців з еректильною дисфункцією, що погано піддавалася медикаментозному лікуванню. Всі випробовувані отримали ін"єкції препарату, що містив копії гена під назвою MAXI-K, сполучені з інактивованим вірусом. Кодований цим геном білок відповідає за запуск біохімічного процесу, який приводить до розслаблення гладкої мускулатури стінки судин.

За задумом розробників, введення додаткових копій гена безпосередньо в статевий член повинно приводити до посилення притоку крові в кавернозні (запалі) тіла і, як наслідок - до відновлення тривалої ерекції.

Оскільки етап клінічних випробувань був присвячений оцінці безпеки нової методики лікування, її вплив на сексуальне життя пацієнтів ніяк не оцінювався. В той же час лабораторні дослідження показали, що ін"єкції експериментального препарату значно збільшували статеву активність самців піддослідних мавп.

За словами одного з авторів дослідження, професора Медичного коледжу Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку Арнольда Мелмана (ArnoldMelman), сучасні дані свідчать про те, що генна терапія може виявитися ефективною альтернативою існуючим лікам для лікування еректильної дисфункції, або підсилити їх ефект при спільному використанні. Генна терапія імпотенції може допомогти і пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями, які не можуть приймати такі препарати як "Віагра" через побічні ефекти, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Генна терапія імпотенції визнана безпечною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути