Ексклюзиви
середа, 11 червня 2008 19:01

Генетичний тест виявить нащадків древнього жителя Аляски

Антрополог з Вашингтонського університету (США) Брайан Кемп (Brіan Kemp) має намір за допомогою масового генетичного тесту знайти родичів людини, що померла на острові на південь від Аляски більше 10 тис. років тому. У дослідженні візьмуть участь індіанці із племен тлінгіт, хайда та цимшиан, що населяють Аляску.

10 років тому Кемп виявив у печері на острові принца Уельського рештки людини, що померла насильницькою смертю - можливо, через напад ведмедя. Аналізи показали, що на момент смерті людині було близько 20 років. Кемпу вдалося одержати зразок генетичного матеріалу з її зуба. Тепер антрополог хоче знайти його родичів серед індіанців, які живуть на півдні Аляски, поблизу того місця, де були знайдені рештки.

Представники товариств зі збереження й вивчення індійської культури прийняли ідею з великим ентузіазмом, однак Кемп не впевнений у позитивному результаті. Можливо, збігів не виявиться зовсім, і древній житель Аляски походить із іншого народу, ніяк не пов"язаного з її теперішнім населенням, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Генетичний тест виявить нащадків древнього жителя Аляски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути