Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 14:17

Французи знайшли 356 раніше невідомих викопних комах

Палеонтологи із французького Університету Ренн виявили фрагменти 356 раніше невідомих викопних тварин і комах під час аналізу бурштинових відкладень, датованих серединою Крейдового періоду (близько 80-90 млн років тому). За словами дослідників, бурштин цього періоду є зовсім непрозорим, тому дослідження велися за допомогою рентгенівських установок.

Усього вченими було досліджено близько 2 кілограмів смоли і бурштину з деревних відкладень. Малвіна Лек, палеонтолог з Університету Ренн, говорить, що в структурі бурштину також були виявлені й фрагменти деревини вже неіснуючих дерев.

Дослідження бурштину велися поблизу французького департаменту Шарант, тому що саме там перебувають великі відкладення бурштину, 80% якого з"явилися в пізній і середній Крейдовий період. Однак сьогодні майже весь цей бурштин вже став повністю непрозорим.

Усього вчені вивчили 640 фрагментів бурштину на заході Франції, у результаті чого було виявлено 356 рештків і цілих кістяків тварин і комах, включаючи предків сучасних ос, мух, мурах і павуків. Французькі вчені відзначають, що як мінімум половина з виявлених знахідок є новими для сучасної науки.

За словами вчених, подальші дослідження бурштину можуть довести, що нарівні з гігантськими динозаврами й рептиліями на нашій планеті жили й досить компактні комахи й тварини, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Французи знайшли 356 раніше невідомих викопних комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути