Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2008 10:02

Ефірні масла викликають ріст грудей

Ефірні масла викликають ріст грудей

Доповідь американських дослідників, опублікована в цю середу говорить про те, що ефірні ароматичні масла лаванди і чайного дерева, які можна виявити в милі і шампунях, можуть викликати збільшення грудей у хлопчиків.

Такий зв"язок був виявлений на прикладі декількох хлопчиків, у яких надмірний розвиток грудних залоз припинився відразу ж після припинення використання продукції, що містить дані масла.

На думку дитячих ендокринологів, таке явище спостерігається через те, що ефірні масла можуть впливати на організм подібно до жіночого гормони естрогену.

Не дивлячись на те, що деяке збільшення грудних залоз дійсно може спостерігатися у хлопчиків під час статевого розвитку, ступінь виявлений у пацієнтів - вельми рідкісне явище для їх віку.

Вік, в якому відбулося збільшення грудних залоз був між 4 і 10 роками.

Наймолодшим хлопчиком, який захворів дивною хворобою, був чотирилітній малюк, мама якого не користувалася ніякою дитячою косметикою, окрім лавандового масла, яке вона втирала на ніч в шкіру грудей і спини, оскільки лаванда володіє багатьма лікувальними властивостями.

У лабораторних умовах дослідниками отримано підтвердження того, що ефірні масла лаванди і чайного дерева здатні повністю симулювати дію жіночого статевого гормону.

Чи діють ефірні масла на організм дівчаток-підлітків і жінок, невідомо, повідомляє ukrindustrial.com.

Зараз ви читаєте новину «Ефірні масла викликають ріст грудей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути