Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2007 15:26

Джойстик замінять у сервісних центрах

Найбільша проблема телефонів із джойстиком — сам важіль управління. Так принаймні говорять власники мобілок, які користуються телефонами із джойстиком.

— Із часом вони псуються, — вважає киянин Олег Ситарчук, 32 роки. — У мене телефон "Соні Ерікссон К700". За півроку він двічі був у ремонті, а коли джойстик почав знову глючити, я скористався підказкою з інтернет-форуму.

Чоловік розібрав телефон. Дістався джойстика та капнув на нього пару крапель WD-40. Це мастило для автомобіля. У народі його називають "ведешка". Після цього зібрав.

— Таким чином привести джойстик у робочий вигляд дуже просто, — пояснює Ситарчук. Після цієї процедури телефон працює четвертий місяць без поломок.

Рівнянин Андрій Малік, 24 роки, проблему вирішив інакше.

— Для початку розібрав свій телефон "Соні Ерікссон J 300i", — розповідає Андрій. — Піпеткою капнув краплю спирту на джойстик. Перевірив, як працює. Потім відрізав шматочок гумової рукавиці та наклав на важіль — для захисту від пилюки. Давно не мав проблем із ним. Раніше, коли натискав "униз", він спрацьовував "усередину" або взагалі ніяк.

Та ремонт удома вдається не завжди. Богдан Іщук, 26 років, із міста Жмеринка Вінницької області мобільний телефон "Нокія Е60 " намочив під дощем.

— Перестала функціонувати клавіатура, — розповідає Богдан. — Кілька днів працювала лише клавіша вмикання. Так тривало, доки я не додумався вимити плату в спирті. Кнопки запрацювали, а джойстик — ні.

— Я його розібрав, — веде далі Іщук. — Звідти випало три маленькі пластини. Я їх склав як міг — поклав одна на одну. Та джойстик усе одно заїдав. За годину після того як я його почав розробляти, взагалі відвалився.

За порадою знайомого Іщук збирається замінити деталь — купити нову на радіоринку, що на залізничній станції Караваєві Дачі в Києві.

Рівнянці Олені Гордійчук, 25 років, телефон "Нокія N72" подарували батьки.

— Друзі оглянули мій апарат і попередили, що джойстик буде глючити, — розповідає Олена. — Вже третій місяць користуюся. Працює нормально. Головне — сильно на нього не натискати.

У "Соні Ерікссон" джойстик ламається часто

— Моєму "Соні Ерікссон" більше року, — говорить киянин Віктор Демчук, 29 років. — Мені пощастило. Бо в цих телефонах часто ламається джойстик. А я його досі не ремонтував.

Ремонт джойстика коштує до 120 грн, повідомляють у столичному сервісному центрі "Равіс", що на Русанівській набережній, 8. Ремонтуватимуть більше двох тижнів. Пояснюють, що це складний процес. У сервісному центрі "Соніко" на столичній вул. Щусева, 10 повну вартість ремонту джойстика визначають безпосередньо при огляді телефону.

— Єдине, що можу сказати точно: робота майстра обійдеться у 56 гривень, — говорить працівниця центру Аліна. — Окремо джойстики не продаємо.

У компанії "Профіт-сервіс", що на вул. Бажова, 15/20, трубку протестують за 17 грн, а джойстик замінять за 60. Ремонт джойстика в телефоні "Сіменс М65" сервісний центр "Епос", що на вул. Верхній Вал, 32, зробить за 80 грн.

"Нокія Н72" відремонтувати найскладніше. Джойстик до цієї моделі треба замовляти. Скільки коштуватиме ремонт, у сервісному центрі "Юнітрейд", що на просп. Перемоги, 70, не кажуть. Діагностика обійдеться у 27 грн, а чистка — у 66 грн. У сервісних центрах джойстики не продають. Радять їхати на ринок. Ціна — від 70 грн. У магазинах уживаних телефонів апарати із зіпсованим джойстиком не приймають.

— Його ремонт дуже дорогий, — пояснює Юрій Тацоха, 22 роки, продавець-консультант магазину неподалік станції метро Либідська.

Вадим Родіонов, 43 роки, працював майстром офіційного сервісного центру "Соні Ерікссон". Усі проблеми з джойстиком через те, що під час виробництва їх не змащують, пояснює він. Спирт, який закапують у заглибини, очищає контакти, а масло змащує і подовжує строк служби.

— Та якщо джойстик почав глючити, краще відразу здати апарат до сервісного центру, — радить Вадим. — Згодом заплатите більше.

Зараз ви читаєте новину «Джойстик замінять у сервісних центрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути