вівторок, 08 травня 2007 18:34

Дослідивши генеалогію Леніна, німець зрозумів, що є його племіником

Німецький дослідник Гюнтер Крузе відновив західно-європейску гілку родоводу сім"ї Ульянових до 13 століття. В результаті дослідження виявилось, що його мати - Ірма Крузе - є троюрідною сестрою Володимира Леніна, а сам пан Крузе - онучатий троюрідний племінник Володимира Ілліча. Але про цю спорідненість він дізнався не відразу.

"Я рано почав цікавитися історією своєї сім"ї. На жаль, нічого не можна було дізнатися про походження моєї матері, вродженої Гросшопф. Вона жила в Прибалтиці, а прадід народився в Петербурзі. Більше ми нічого не могли дізнатися", - сказав він.

Потім Крузе попалася на очі інформація, що предки з прізвищем Гросшопф були в Леніна, але він не надав цьому великого значення. І лише в 1970 році, коли вийшла книга Марієтти Шагінян "Сім"я Ульянових" німецькою мовою, він вперше побачив в ній прізвище свого прадідуся, який працював на митниці в Ризі. Після вивчення інших архівних матеріалів він переконався, що Гросшопфи з роду Леніна - ті самі, що і в його роду.

Крузе співпрацював із головними зарубіжними дослідниками в області генеалогії сім"ї Ульянових, працював в архівах. За десятиліття кропіткої праці він знайшов дані про предків, починаючи з 13 століття. В цілому дослідник налічив близько тисячі родичів Леніна, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Дослідивши генеалогію Леніна, німець зрозумів, що є його племіником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути