середа, 15 серпня 2007 15:15

До маловідомих телефонів не продають аксесуарів

У столичних магазинах продають здебільшого мобільні телефони відомих марок — "Нокія", "Самсунґ", LG, "Флай", "Соні Еріксон", "Моторола". Продавці-консультанти пояснюють це так: що люди купують, те й продаємо. У п"яти великих крамницях вдалося знайти лише кілька моделей менш відомих виробників.

— Мобільні купують лише відомих марок, а від продажів залежить наша зарплата, — буркнула експерт із продажу магазину "Лайф" на Московському проспекті Ауріка Продан. Там пропонують лише розрекламовані мобільні.

У салоні "Citi.com" на Петрівці теж. 18-річний продавець-консультант Данило каже, що невідомі марки зняли з продажу. Вони не користувалися попитом.

— Є у нас один невідомий мобільник, — продавець Віктор Павлов, 21 рік, веде мене до перших рядів вітрин "Citi.com". Показує на "Флай-Тошибу 2060" за 739 грн. — Щойно хлопець нею цікавився. Але я його переконав купити іншу — "Флай 2080" — за 888 гривень із сенсорним екраном. До невідомих марок ніде не купиш аксесуарів. І відремонтувати складно. Вони — як одноразові телефони.

Віктор хотів показати комунікатор "Асус", але не знайшов — його вже купили.

— Учора ще був, — дивується чоловік.

Два беушні мобільні "Зетта" за 299 грн та 455 грн продають у магазині з написом "МТС" на початку Петрівського ринку.

— Це китайські, — пояснює старший продавець Віталій Тихий, 21 рік. — Вони були модні років два тому, коли зв"язок у нас був поганий. Сидиш у підвалі, а "Зетта" показує, що зв"язок є. Ще були моделі марки "Софі". Але нема реклами, немає попиту. Та й аксесуарів до них не продають в Україні. У знайомого дружина боса користувалася мобільним "Зетта". Акумулятор сів, а купити не було де — хіба що замовляти з Китаю.

Тихий каже, що в Європі популярні апарати "Сажем", хоча у  Франції користувачі віддають перевагу продукції марки "Алкател".

Акумулятор сів, а купити ніде

Чотири моделі "Сажем" продають у мережі "МобіДік".

— Тиждень тому таку мобілку продали за 900 гривень. Ці  телефони купують не частіше одного разу на місяць, — ділиться продавець "МобіДіку" на першому поверсі ТЦ "Городок" Віктор Бурковецький, 27 років. — "Сажем" — нормальні телефони за помірною ціною. Та в них нецікавий дизайн, мало моделей та лише два сервісні центри в Києві.

Найбільше телефонів невідомих марок пропонує "Евросеть" поряд із метро Нивки. Окрім "Сажем", тут можна купити апарати "Асус", "Пантеч", "Філіпс".

— "Асус" дуже дорогі, — каже продавець Микола Ковальчук, 24 роки, відкриваючи коробку з масивним телефоном за 3 149 грн. — Це і мобільний, і кишеньковий комп"ютер. Він нафарширований купою функцій, є двомегапіксельна камера, МР3, FM-радіо. "Асус" продають зі шкіряним чохлом, зарядним і USB-кабелем.

Микола хвалить і французькі "Сажем". Магазин пропонує чотири моделі цієї марки — від 339 грн до 1385 грн.

— Не дуже популярні в Україні, але надійні, — веде далі продавець. — Їхні виробники раніше спеціалізувалися на військовій техніці.

Зараз ви читаєте новину «До маловідомих телефонів не продають аксесуарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути