понеділок, 01 вересня 2008 18:09

До кінця XXI століття гори втратить льодовиків

Згідно з докладом Програми ООН по довкіллю (UNEP), опублікованому в першого вересня 2008 року, до кінця XXI століття глобальне потепління може призвести до танення більшості льодовиків на планеті. Про це повідомляє AFP.

В результаті тривалого дослідження ученим удалося встановити, що коливання площі гірських льодовиків, пов"язані з річним циклом, перестали носити періодичний характер. C 1996 років по 2005 рік льодовики відступили в середньому на півметра, що в два рази більше, ніж за попереднє десятиліття, і в чотири рази більше, ніж за період з 1976 по 1985 роки.

Доповідь була опублікована в той же час, коли з"явилися результати вчених про те, що оцінки швидкості танення льодів Гренландії занижені.

За словами дослідників, "момент істини" для боротьби проти глобального потепління настане під час з"їзду, присвяченого кліматичним питанням в Копенгагені в 2009 році.
Зараз ви читаєте новину «До кінця XXI століття гори втратить льодовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути