понеділок, 18 серпня 2008 11:27

До 2030 року Місяць буде обжитим - учені

До 2030 року Місяць буде обжитим - учені

Приблизно до 2030 року Місяць стане обжитим, тому що на ньому з"явиться постійна колонія, повідомляється на сайті Роскосмосу з посиланням на дослідження президента експертно-аналітичного проекту TechCast Вільяма Халала.

На його думку, приблизно в 2028 році на Місяці буде створена постійна колонія, а трохи згодом людина висадиться на Марсі й космос стане складовою частиною світової економіки.

Також фахівець стверджує, що до 2020-2030 років кількість людей, які живуть в індустріально розвинених суспільствах, досягне 5 мільярдів, а обсяги світового валового продукту збільшаться майже в чотири рази. Такими ж темпами будуть змінюватися потреби в енергії, зросте навантаження на навколишнє середовище, відбудуться глобальні кліматичні зміни.

"До 2020 року 30% всієї енергії стане надходити від поновлюваних джерел: вітру, сонця, біомаси і ядерної енергії. Приблизно тоді ж з"являться біокомп"ютери й квантові комп"ютери, що призведе до появи нових поколінь медикаментів", - пише у своїй роботі вчений.

Також можливі прориви у вивченні ДНК людини - можливо, поява комп"ютерного розуму, який буде рівноцінним людському. Імовірні екологічні кризи, загострення міжетнічних і міжконфесійних конфліктів, загострення проблем, пов"язаних зі зброєю масового знищення, що здатне привести до світової кризи, небаченої з часів Другої Світової війни.

Ситуація, на думку експерта, стабілізується приблизно до 2050 року, коли буде розроблена політична система нового типу й світ стане однією системою, якщо складається з різних країн, які діють спільно, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «До 2030 року Місяць буде обжитим - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути