Ексклюзиви
Середа, 21 травня 2008 08:39

Дієтологи назвали найшкідливішу їжу

Дієтологи назвали найшкідливішу їжу
Шаурма на одну чверть складається з жиру. До такого висновку прийшли дієтологи з британського графства Гемпшир.

За словами дослідників, вживання шаурми двічі на тиждень істотно підвищує ризик розвитку серцевих захворювань. Максимальна денна норма споживання жирів складає близько 70 грамів, тоді як в шаурме міститься від 100 до 140 грамів жиру.

Британські учені досліджували найбільш калорійні продукти. Згідно з їхніми висновкам, майже весь фастфуд містить денну норму жирів, проте лідером серед шкідливої їжі виявилася шаурма.

Серед досліджених представників фастфуда найменше шкідливою виявилася китайська свинина.

"Жир у фастфудській їжі підвищує рівень холестерину, внаслідок чого відбувається потовщення артерій. Те, що ви їсте таку їжу двічі на тиждень, є бомбою сповільненої дії", - заявив керівник дослідження Деніс Томас, повідомляють Medvesti.ru

Зараз ви читаєте новину «Дієтологи назвали найшкідливішу їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода