Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2008 12:13

Дівчата товстішають від інтернету

Дівчата товстішають від інтернету
Нестача сну, пристрасть до алкоголю і захоплення інтернетом можуть бути прихованими причинами надбавки ваги, яку часто мають дівчата при дорослішанні, свідчать результати дослідження, опублікованого в Journa of Pediatrics. 

Автори статті, доктор Кетрін Беркы з Гарварду і її колеги, відзначають, що дівчата, вступаючи в юнацький вік, часто додають у вазі більше норми, проте причини цього не завжди були ясні.

Учені обстежували більше 5 тисяч дівчат від 14 років до 21 року у всіх 50 штатах США. Учасниць експерименту попросили описати свій спосіб життя протягом минулого року, зокрема, скільки годин вони витрачали на сон, інтернет (виключаючи час на роботі або в школі), скільки пили спиртного і кави. Крім того, вони повинні були повідомити свій ріст і вагу на початку і в кінці цього періоду.

Так, дівчата 18 років і старше, які два або більше рази на тиждень пили алкогольні напої і спали менше шести годин на добу, а також проводили багато часу за інтернет-серфінгом, набрали приблизно на два кілограми на рік більше, ніж інші учасниці експерименту.

Учені не виявили зв"язку між вжживанням кави і надбавкою ваги, проте відзначили, що ця інформація була отримана перш, ніж висококалорійні кавові напої стали популярними.

Щоб підтримати нормальну масу тіла, дівчата повинні скоротити час на інтернет-серфінг, більше спати і уникати алкоголю, радять експерти.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата товстішають від інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути