Ексклюзиви
пʼятниця, 28 березня 2008 12:42

Депресивні підлітки виростають відлюдьками

Депресія і підвищений неспокій заважають підліткам знайти друзів і формують передумови для асоціальної поведінки. Дослідники з Університету штату Вермонт і Університету штату Міннесота /США/ спостерігали за 205 підлітками, починаючи від 12-річного віку до настання 20 років, спостерігаючи за їхньою соціальною активністю, відносини з ровесниками, однокласниками, викладачами і батьками.

Було встановлено, що веселі і відкриті підлітки не мали проблем із спілкуванням з оточуючими і близькими, були доброзичливішими і допитливішими. Ті ж, хто з перехідного віку страждав від надмірного хвилювання і психологічної напруги, залишалися відлюдьками і у дорослому житті. Пригнічений настрій в юності приводив до соціальних проблем, що заважають нормальному функціонуванню людини в соціумі, включаючи труднощі в особистому житті, учбовій успішності і з пошуком роботи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Депресивні підлітки виростають відлюдьками ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути