середа, 14 листопада 2007 15:50

Денис Бабіч набирає есемески всліпу

Киянин Денис Бабіч, 18 років, розтрощив екран своєї "Нокії 6151", коли хотів зловити муху.

— Я лежав на ліжку, — розповідає Денис. — Мені заважала муха. Піднявся, щоб її зловити, й ліктем натиснув на подушку. Під нею був телефон. Це я зрозумів, коли почув тріск.

Екран потемнів, на ньому було видно лише кілька тріщин.

"Нокію 6151" Денисові подарував батько. Невеликий телефон за 1200 грн один із найновіших. Із функцією відеозв"язку. Ним можна користуватися як рацією. Має 2 Гб пам"яті та стереонавушники в комплекті.

— Я його довго не показував татові, — розповідає Бабіч. — Він подарував мені його чотири місяці тому. Привіз із Полтави.

Хлопець поніс мобілку до сервісного центру на залізничному вокзалі в Києві. За гарантією її не брали. Бо безплатно ремонтують тільки телефони з браком. Новий китайський дисплей коштує 340 грн, сказали в сервіс-центрі. Хоч сама "Нокія 6151" німецького виробництва.

Денис вирішив підкопити грошей та купити новий телефон. Меню своєї "Нокії" він знає напам"ять, тому користується розбитою мобілкою без проблем. Слухає музику, відправляє СМС. Єдине, що хлопцеві не вдається, — прочитати отримані повідомлення.

Діагностика триває до п"яти днів

Ігор Лисечко, 19 років, із міста Бахмач Чернігівської області не знає, де розбив екран мобільного. 10 серпня з друзями поїхав на ставок. "Нокію 5200" залишив у шортах на березі.

— Тільки вдома побачив, що в ньому розбитий екран, — розповідає Ігор. — Я думаю, хтось наступив.

Дуже жалкує, що не догледів, бо це подарунок сестри. Вона його купила торік у столичному торговельному центрі "Караван" за 949 грн.

У сервісному центрі в Бахмачі бралися замінити дисплей за 350 грн. Ігор відмовився. Зламаним телефоном хлопець користується досі. Теж по пам"яті.

В авторизованому сервісному центрі "Нокія" "Акцент-сервіс" на вул. Набережно-Хрещатицькій, 3 у Києві діагностика коштує 27 грн. Робота майстра 132 грн, заміна екрана від 300 грн. Усього ремонт мобільного телефону, наприклад "Нокії 6151", як у Дениса Бабіча, обійдеться в 459 грн.

Якщо майстер визначить, що потрібно паяти елемент на системній платі, тоді ще 500 гривень, додає менеджер "Акцент-сервісу" Іван.

Діагностика триває до п"яти днів, а ремонт до місяця. Тож ремонт Денисової "Нокії" із заміною дисплея міг обійтися у 959 грн. А сам мобільний в інтернет-магазині "Телефон.Нет" коштує 955 грн.

Нефірмові сервісні центри ремонтують удвічі дешевше

— Полагодити телефон "Нокія" в авторизованому сервісному центрі "Нокія" те саме, що й ремонтувати машину "мерседес" у салоні "Мерседес", — каже директор сервісного центру "Поломок.нет" Євген Лещенко, 30 років.
У нефірмових сервісних центрах ремонт мобільного обходиться удвічі дешевше. За словами Лещенка, полагодити "Нокію 6151" коштуватиме 200 грн. Сюди входить діагностика, робота майстра та новий екран.
Чоловік стверджує, що екрани деяких мобілок коштують дорожче, ніж апарат:
— Екран до "Соні Ерікссон К700" коштує 650–700 гривень, а мобільний можна купити за 400, — розповідає Лещенко. — Заміна розбитого екрана "Самсунґ X100" — 300 гривень, а телефон десь 200.

Зараз ви читаєте новину «Денис Бабіч набирає есемески всліпу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути