вівторок, 20 травня 2008 15:41

Чому у жінок, які займаються спортом, депресії зустрічаються рідше

Чому у жінок, які займаються спортом, депресії зустрічаються рідше

Жінки, які присвячують фізичній активності як мінімум 3,5 години свого вільного часу, менш схильні до депресії, повідомляють австралійські учені. Виявляється, на настрій жінок, які регулярно займаються спортом, менше впливають неприємності на роботі, рутинні домашні справи і інші чинники, що сприяють розвитку депресії.

Фізична активність значно зменшує ризик розвитку депресії, але, скільки часу слід присвячувати вправам, наскільки інтенсивними повинні бути тренування і якому виду спорту слід віддати перевагу залишається неясним, говорить доктор Меган Тейчин (MeganTeychenne) з Університету Дікін в Барвуді (США).

У дослідженні взяли участь 1501 жінка у віці від 18 до 65 років. У 30% з них були виявлені симптоми депресії. Учені виявили, що жінки, які як мінімум 3,5 часу свого відпочинку присвячували фізичній активності, рідше за останніх страждали від депресії. При цьому інтенсивність тренувань підсилювала їх сприятливий вплив на психічний стан жінок. Учасниці, які перестали займатися спортом, частіше за інших страждали депресією. Симптоми депресії практично не зустрічалися у жінок, які тренувалися у спортклубі, регулярно ходили на піші прогулянки з партнером або грали в спортивні ігри з членами своєї сім"ї.

Проте, прогулянки з собакою або самостійна фізична активність поза колективом не впливали на частоту депресії. Можливо, на психічне здоров"я жінки впливають не тільки самі тренування, але і соціальні відносини, які зазвичай їх супроводжують, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чому у жінок, які займаються спортом, депресії зустрічаються рідше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути