Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2008 08:59

Чому ранкові пробіжки необхідні

Регулярні пробіжки підвищують життєстійкість організму, оскільки біг підтюпцем покращує потік крові і насичення м"язових тканин киснем, переконаний професор Тосихито Катсумура з Медичного університету Токіо.

З моменту початку регулярних вправ росте кількість найдрібніших кровоносних судин в м"язах: вже після трьох тижнів бігу підтюпцем число капілярів досягає максимуму. В результаті м"язи отримують більше кисню, а організм стає витривалішим.

Згідно з результатами недавніх досліджень, оздоровчий ефект тривалої пробіжки зберігається впродовж декількох днів. Такі пробіжки також інтенсифікують метаболізм, причому його показники стають вищими навіть під час відпочинку і сну.

Припинення тренувань на один тиждень приводить до повернення організму в початковий стан, навіть якщо людина регулярно бігала до цих пір протягом декількох тижнів. Тому медики прийшли до висновку про необхідність хоч би однієї пробіжки кожні два дні.

В деяких випадках біг підтюпцем не приводить до очікуваного зниження ваги, рівня холестерину або цукру в крові. Проте, за ствердженням Катсумури, вправи все одно принесуть відчутну користь.

Заяву Катсумури знаходить підтвердження в статистичних даних, які указують на нижчу смертність серед людей, що регулярно навантажують свої організми аеробними вправами, навіть за наявності надмірної ваги.

Медики попереджають, що перед початком бігових вправ необхідно дізнатися про стан свого здоров"я, оскільки для деяких людей навантаження на серце може виявитися фатальним, повідомляє Компьюлента.

Зараз ви читаєте новину «Чому ранкові пробіжки необхідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути