Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2008 15:44

Чому не можна спати вдень

Чому не можна спати вдень
Як вважають американські дослідники, регулярна денна дрімота може бути ознакою розвитку інсульту в похилому віці.

В ході проведеного ними дослідження з"ясувалося, що ті, у кого була звичка дрімати вдень, мали схильність до виникнення інсульту в 2-4 рази частіше, ніж ті, хто не засипав вдень.

Виступаючи на Міжнародній конференції, група учених порадила докторам звернути особливу увагу на літніх людей, які засипали під час перегляду телевізора. В ході дослідження учені опитали 2000 людей про те, як часто вони дрімали в різних ситуаціях. Коли вони включали телевізор і розмовляли з кимось, сидячи спокійно після сніданку і не вживаючи алкоголь, наприклад.

Дослідники з"ясували, що ризик інсульту у опитаних людей зростав до 2,6 рази серед тих, хто повідомив, що дрімав, в порівнянні з тими, хто не засипав. Серед тих, хто повідомив про часті випадки дрімоти, ризик зростав до 4,5 разів.

Також учені виявили ризик виникнення серцевих нападів і серцево-судинних захворювань на 1,6% при помірних кількостях дрімоти і на 2,6% у тих, хто часто дрімав.

За словами доктора Бернадетт Боден-Албала, який очолює дослідження, такий явний взаємозв"язок дрімоти і інсульту їх дуже здивував. Число випадків, підтверджуючих взаємозв"язок, було достатньо високим, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чому не можна спати вдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути