Ексклюзиви
неділя, 25 листопада 2012 02:13

Чоловіки надають перевагу жінкам, які схожі на них - дослідження

Чоловіки надають перевагу жінкам, які схожі на них - дослідження

Чоловіка більше приваблює жінка зі схожими рисами обличчя, наприклад з тим же кольором очей, що у нього, чи з ямкою на підборідді, пише видання Le Figaro.

"Може бути, ви привабили свого партнера почуттям гумору, загальною пристрастю до спорту або міфології, вашим чуттєвим голосом. Але чи могли ви припустити, що, крім цього, він шукає в вас своє власне обличчя?" - Ставить питання автор статті Полін Фреур. Ці дивовижні результати французьких вчених були опубліковані в четвер.

Дослідники Інституту наук про еволюцію в Монпельє спочатку попросили сотню учасників відібрати фотографії і зображення осіб, створених комп'ютером, які вони вважають привабливими. Двоє з кожних п'яти чоловіків обрали жінок з тим же кольором волосся, очей, товщиною губ, бровами, наявністю або відсутністю ямочки на підборідді, як і у них, оповідає автор.

Потім дослідники вивчили 115 справжніх пар, що мають як мінімум одну дитину. Тут теж було встановлено зв'язок: люблячі один одного партнери з однаковими рисами обличчя становили більшість, підкреслюється в статті.

"У даному разі переважає скоріше загальне подібність, а не певна риса, як блакитні очі або ямочка на підборідді", - говорить Жанн Бове, автор дослідження. "Потяг, який ми відчуваємо до схожих на нас людям, вже було доведено, зокрема в соціальному плані. Ми частіше складаємо пару з кимось із нашого соціального шару, в тому числі тому, що є більше шансів зустрітися. Однак значимість обличчя, схожого на наше, ніколи не згадувалася ", - відзначає дослідниця.

"Чи стосується жінок ця закономірність при виборі партнера?" - Запитала журналістка. "Можна припустити, що жінки також мають потяг до схожого на їх особі, але попередні дослідження показують, що зовнішність має більше значення для чоловіків, ніж для жінок: останні більше звертають увагу на особистісні якості і на соціальну приналежність", - відповіла Бове.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки надають перевагу жінкам, які схожі на них - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути