Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 11:41

Чим небезпечні родимки

Чим небезпечні родимки
Чи є небезпекою родимки? В деяких випадках вони навіть додають деяку пікантність, але, якщо йдеться про пігментні невуси, то у будь-якому випадку якийсь елемент небезпеки присутній відносно онкологічних захворювань. Тим більше, повинна насторожити будь-яка зміна їх зовнішнього вигляду, кольору, відчуттів у області їх розташування.

Прийнято вважати, що зміна кольору пігментного невуса є однією з найперших ознак розвитку злоякісної пухлини. Вас повинна насторожити зміна кольору родимки - чи потемнішає вона, чи навпаки стане світлішою.

Не повинно залишатися без уваги і відчуття якого-небудь дискомфорту в місці її розташування. Це означає, що не повинні залишатися непоміченими будь-які відчуття свербіння і т.д.

Але, щоб говорити у кожному конкретному випадку про наявність онкологічної небезпеки, все ж таки слід звернутися до лікаря-онколога в найближчій поліклініці, який проведе огляд, а у разі потреби, призначить проведення обстеження.

Якщо ж ваші пігментні невуси існують на вашому тілі з незапам`ятних часів або з народження, але при цьому ніколи раніше не викликали неспокою і ніяк себе не проявляли, то будь-які зміни повинні стати для вас сигналом підвищеної небезпеки.

Тут важливо своєчасно звернутися по медичну допомогу, адже тільки своєчасно почате лікування може стати гарантією успіху.

Тому навіть найнезначніші зміни в родимці є приводом для звернення до лікаря, хай краще ця тривога виявиться помилковою.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечні родимки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути