Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 12:06

Чим небезпечні комп"ютерні мишки

Раніше подібний симптом виникав у людей, яким доводилося багато писати від руки.

Через постійну напруга в одному і тому ж м"язі, як при письмі, так і при тривалій роботі на ПК, руку починає "заклинювати". Людині стає важко натискати кнопку "миші", виникає слабкість, важко узяти стакан з водою, рука як би сама розтискається.

Що робити? На передпліччі в 1,5-2 см від ліктьового суглоба намацати хворобливе ущільнення в м"язі. Місце масажувати до тих пір, поки не настане відчуєте полегшення. Якщо точковий масаж вже не допомагає, значить, проблема застаріла. Потрібно звернутися до фахівця, який вирішить її за допомогою ін"єкції. Як відомо, при судомі (спазм - це своєрідна мікросудома) досить вколоти м"яз простої шпилькою, і вона самостійно розслабляється.

Затекла шия або "тисне" на очі

Ця проблема знайома більшості офісних людей, які довго висиджують в одному положенні. Що робити? Лягти і підкласти під потилицю на місце, де приєднується потиличний м"яз до потиличного горба (там теж можна намацати ущільнення) тенісний м"ячик. Ще краще з цією метою узяти два м"ячики і, засунувши їх в чисту шкарпетку, сконструювати саморобний масажер. Полежавши на ньому потиличною частиною, можна потихеньку перекотити уздовж хребта до лопаток, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечні комп"ютерні мишки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути