Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 09:07

Чим небезпечні дитячі соски

Чим небезпечні дитячі соски
Батьки повинні уникати використання сосок-пустишок, якщо їх дитина схильна до вушних інфекцій, припускають учені.

П`ятирічне дослідження, в якому брали участь більше 500 голландських дітей, довело, що ризик вушних інфекцій у дітей, яким дають соску-пустушку, зростає вдвічі.

Результати дослідження були опубліковані у виданні Family Practice journal. Вушні інфекції, особливо отит середнього вуха, дуже поширені у маленьких дітей.

Зазвичай антибіотики не допомагають і запалення проходить само собою через декілька днів, але деякі діти можуть захворіти удруге.

Учені з дослідницького центру University Medical Center, м. Утрехт (Нідерланди) спостерігали за 476 дітьми у віці до 4 років, 216 з яких давали соску. У 90% дітей, які смоктали соску, спостерігалося повторне захворювання отитом, в порівнянні з іншими.

Дослідники вважають, це пов`язано з тим, що соска дає можливість бактеріям вільніше потрапляти з секрету носової порожнини в середнє вухо.

Керівник дослідження, д-р Мароєска Роверс, сказала: "Педіатри можуть використовувати цю інформацію в повсякденній практиці. Вони повинні застерегти батьків від використання соски, якщо у дитини виявили отит. В цьому випадку вірогідність повторного захворювання значно знижується", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечні дитячі соски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути