четвер, 03 квітня 2008 08:22

Чим небезпечна відмова від сніданку

Чим небезпечна відмова від сніданку
Майже половина англійців у віці 16-24 років пропускає сніданок - першу і найважливішу їжу для нормального функціонування організму протягом дня. Онкологи Центру дослідження раку /Велика Британія/ вважають, що така поведінка приводить до збільшення показників ожиріння і раку в країні серед молоді до 25 років. Крім того, експерти відзначили, що з цієї причини молоді люди, щоб вгамувати голод, часто вживають жирні і солодкі продукти, типу бісквітів, чіпсів, булочок, пиріжків і цукерок.

Юне покоління британців, яке має проблеми із зайвою вагою, з великою вірогідністю страждатимуть від ожиріння і хронічних хвороб і в майбутньому, говорять медики. Відмова від сніданку багато в чому сприяє збою метаболічних функцій, підвищуючи ризик переїдання, захоплення сурогатною їжею і, як наслідок, формуванню ракових утворень. За словами дієтологів, здоровий повноцінний сніданок - важлива частина збалансованої дієти і необхідна умова для того, щоб відчувати себе бадьорим і активним цілий день. Було відмічено, що 37% молодих людей не снідають через брак часу.

Проте дослідники знайшли і хороші новини, вивчаючи режим харчування британців: виявилось, що тільки 4% англійців готують на сніданок традиційну яєчню, тости і каву, тоді як 57% людей вибирають корисні хлібні злаки або вівсянку. Експерти підкреслюють, що чверть всіх смертельних випадків раку викликані неправильним живленням і перевищеним індексом маси тіла, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечна відмова від сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути