Пʼятниця, 11 квітня 2008 11:18

Чим небезпечна для чоловіків сіль

Куховарська сіль - дійсно біла смерть, і в цьому зайвий раз переконалися японські учені. В результаті спостережень і численних аналізів вони прийшли до висновку, що регулярне споживання солоних продуктів подвоює ризик захворювання раком шлунку. Причому, така тенденція найбільше простежується у чоловіків.

Міністерство охорони здоров"я і праці, що займається також питаннями добробуту, провело грандіозну роботу, в результаті якої фахівці-онкологи впродовж 11 років спостерігали за способом життя приблизно 40 тис. японців середнього віку. Особливу увагу медики приділяли щоденному раціону харчування цих людей, їх прихильності до певних напоїв, а також шкідливих звичок, що безпосередньо впливають на здоров"ї, наприклад - паління.

Згідно з отриманими даними, серед чоловіків - любителів солоних продуктів - особливому ризику захворіти раком шлунку піддавалася одна людина з 500. Це удвічі перевищує показники, зафіксовані серед тих, хто прагне утримуватися від вживання солі. Із загального числа чоловіків, які потрапили в дослідницьку програму (таких було трохи більше 18.5 тис), ракових хворих було 358 чоловік. Серед більше 20 тис. жінок цей показник дорівнював 128. Причому і загроза захворювання раком у "любительок солоненького" набагато нижча, ніж у чоловіків: одна на дві тисячі, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечна для чоловіків сіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода