понеділок, 05 травня 2008 11:34

Чим корисні яблука

Яблука і яблучний сік здатні запобігти серцево-судинним захворюванням і мають такі ж сильні антиокисні властивості, як виноград, стверджують дослідники Unіversіte Montpelіer (Франція). Ці фрукти збільшують біонакопичення природних захисних речовин і антиоксидантів в організмі.

Наукові тестування проводилися на лабораторних хом"яках. Біологи зробили висновок, що плоди або їхній сік мають захисний ефект проти хвороб серця й судин, включаючи атеросклероз. Подібні властивості яблука отримують завдяки сильному фенолічному складу, що знімає окисну напругу. Медики радять вживати яблука щодня.

Як стверджує Шон Ландон, яблуко - важливе джерело вітамінів, що не зможе замінити жодна харчова добавка. Не слід купувати дорогі вітаміни й мінеральні комплекси, досить частіше їсти свіжі яблука. Вони набагато дешевші та корисніші, адже на відміну від харчових добавок, яблука - природні ліки.

Фрукт містить антиоксиданти флавоніди, які захищають організм від інфекцій. Крім того, яблука цілком можуть служити профілактикою від діабету й астми, а також сприяють зниженню зайвої ваги, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисні яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути