Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2008 08:39

Чим корисна сіль

Чим корисна сіль

Вже доведено, що сіль, якщо її вживати в межах розумного, не тільки не нашкодить, але і піде на користь організму, збагативши його натрієм, хлором, а також калієм, магнієм або йодом. Давайте поговоримо про те, які ще корисні властивості солі потрібно знати. У відомій пісні співається: "Не сип мені сіль на рану.". Виявляється, що сіль на рану не тільки можна, але і потрібно сипати.

Ще в Стародавній Греції воїни застосовували сіль, для лікування ран. Річ у тому, що сіль володіє відмінними дезинфікуючими властивостями, тому її застосування сприяло швидкому загоєнню ран. Гарячий сольовий розчин можна назвати справді живою водою, яка виліковувала навіть глибокі поранення.

В даний час сольові ванни не втрачають своєї популярності і вважаються ефективним засобом лікування самих різних захворювань шкіри. Для лікування застарілих виразок, запальних захворювань, а також зняття набряків дуже корисна ванна, приготована з додаванням половини кілограма куховарської або морської солі. Застосовуються сольові ванни і для підсушування ран.

Флегматикам дуже корисно натиратися сіллю в саунах, а ось для меланхоліків підійдуть гарячі ванни з сіллю. Сольові ванни рекомендовані до застосування і людям, які страждають варикозним розширенням вен. Але, слід зазначити, що при лікуванні цього захворювання температура води не повинна перевищувати двадцяти п"яти градусів.

Якщо ви страждаєте на захворювання верхніх дихальних шляхів, то вам підуть на користь сольові інгаляції. Медики так само стверджують, що відмінним помічником є сіль і при отруєнні. Якщо у вас під рукою немає необхідних ліків, то хоч би просто пийте просту кип"ячену воду з розчиненою в ній сіллю.

Цей засіб є дуже ефективним для лікування кишкових розладів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисна сіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути