Ексклюзиви
неділя, 06 квітня 2008 14:20

Чим харчуватися, щоб перемогти весняну втому

На зиму наш організм практично відвикав від фізичних навантажень. І з приходом весни, буває дуже важко змусити організм перебудуватися. Тут накачуванням м"язів не обійтися.

Після виснажливого робочого дня ви напевно відзначаєте втому організму ранньої весни, чого не помічали практично взимку. А все тому, що взимку і день коротший, та і роботи як фізичної менше.

Не чекаючи овочів зі своєї грядки, старайтеся ранньої весни поповнити витрачені організмом за зиму запаси вітамінів і мінералів. Постійно включайте в свій раціон зелень, свіжі помідори і огірки, а також капусту. Від овочів торішнього урожаю, толку мало. Вживайте більше зернових і продуктів, багатих на клітковину. Вони містять достатню кількість калорій і перетравлюються поволі. У такому разі Ви отримуватимете додаткову енергію триваліший час невеликими дозами.

Не забудьте про питний режим. Він сприятиме інтенсивнішому виведенню шлаків з організму, які скупчилися за зиму. Вживайте яловичину, рибу, арахіс і шпинат. Вони енергетично дуже багаті і добре перетравлюються організмом без відкладення жирів.

У зв"язку із збільшенням світлового дня переходите на 5-6 разове харчування. Краще всього невеликими порціями. Старайтеся, щоб 60% їжі, що вживається, доводилося на першу половину дня, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чим харчуватися, щоб перемогти весняну втому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути