Ексклюзиви
субота, 10 травня 2008 16:53

Чи шкідливо палити кальян

Чи шкідливо палити кальян
Все більше американських студентів звикають до кальяну, з"ясували експерти Університету Вірджинії (США). Дослідники говорять, що молодь все ще не усвідомлює небезпеку такого способу куріння і його наслідку для здоров"я. У кальяні тютюн нагрітий деревним вугіллям, і дим проникає в легені курця через заповнену водою трубку. Але це зовсім не полегшений метод куріння, як багато хто думає, знов попереджають лікарі.

Дим кальяну і цигарковий дим містять однакові токсини - смолу і чадний газ, а також нікотин, що викликає залежність. Під час куріння кальяну людина поглинає в 100 разів більше диму, ніж при звичайному затягуванні від однієї єдиної цигарки. Фахівці стурбовані розповсюдженням цього захоплення серед молодих людей від 18 років до 21 року: вони встановили, що в американських університетах і коледжах 43% студентів регулярно палять кальян. На їх думку, така тенденція вносить свій негативний внесок до зростаючих проблем охорони здоров"я країни, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чи шкідливо палити кальян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути