Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 12:12

Чи потрібно пити під час їжі

Чи потрібно пити під час їжі

У лабораторних дослідженнях було встановлено, що вода йде зі шлунку через десять хвилин після її вживання. Спочатку рідина розбавляє шлунковий сік, тим самим серйозно перешкоджаючи травленню. Також вода змиває шлунковий сік в кишечник і тим самим гальмує травлення. А ось вода, випита через дві години після їжі, також поступає в шлунок, але шлунковий сік знаходиться в цей час в шлунку у великій кількості, і розбавлення йому вже не так страшно.

Шелтон радив пити воду за 10-15 хвилин до їжі, через 30 хвилин після прийому фруктів, через 2 години після крохмальної їжі і через 4 години після білкової. Це час коли вода не шкодитиме процесу травлення.

Прийом додаткової рідини за їжею також веде до поганого пережовування їжі.

Молоко - це не вода, але теж рідина. Перед проковтанням молока його якомога довше потрібно потримати в ротовій порожнині, для повнішого просочення молока слиною.

Як виявляється навіть безалкогольні напої з вуглекислим газом, такі як лимонад, мінеральна вода не покращують, а навпаки гальмують травлення. Зазвичай такі напої п"ють охолодженими, а холод, як відомо, перериває дію ензимів, Подібною дією володіє і морозиво.

А ось гарячі напої ослабляють тонус тканин шлунку і погіршують його здатність механічної дії на їжу.

Крім того висока і низька температури перешкоджають виділенню травних соків. Встановлено, що працездатність залоз найвища при температурі, що відповідає нормальній температурі тіла або, принаймні, не вище 40°С.

Вода в каві, чаї, какао, лимонаді і інші напої стимулюють апетит, і тим самим ведуть до переїдання. Кава і чай крім того навантажують нирки і систему виділення викликаючи, особливо влітку, рясне потовиділення, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чи потрібно пити під час їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути