Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 12:55

Чи можна приймати ліки вагітним?

При простуді рекомендують засоби народної медицини, але пам`ятайте, що вони теж можуть заподіяти шкоду. Наприклад, приймати гарячу ванну небажано, як і відвідувати баню. Це навантаження на організм.

На початку захворювання вас може турбувати частий нав`язливий кашель, який не дає полегшення, і додатково перенапружує м`язи живота. В цьому випадку вам допоможе часте тепле пиття і льодяники з шавлією, анісом, м`ятою або будь-які інші льодяники на ваш смак. Це допоможе позбавитися рефлекторного роздратування верхніх дихальних шляхів і ліквідовувати неприємні симптоми. Нерідко допомагає прогулянка або ж просто перебування на свіжому повітрі, за умови якщо на дворі тепло і волого. Теплові процедури на грудну клітку не противопоказано. Не слід користуватися розтираннями на основі тугоплавких жирів: вони підсилюють дихання шкіри і можуть погіршити ваше самопочуття. З відхаркувальних трав допоможуть солодка, мати-й-мачуха, фіалка трилиста. Хороший ефект може також дати аромотерапія.

Якщо захворювання ускладнюється, подальше лікування слід обговорити з дільничним лікарем, терапевтом і гінекологом.

В деяких випадках призначення ліків необхідне, навіть якщо доводиться йти на певний ризик.

Купуючи ліки в аптеці, пам`ятайте: чим солідніше фірма-виробник, тим якісний вони будуть, оскільки було проведено більше різноманітних досліджень і, відповідно, перелік побічних дій в анотації буде вичерпним.

Але майже кожен лікувальний засіб не бажано вживати під час вагітності або принаймні в перші 15 тижнів. (Дитина не захищена плацентою.)

Слід остерігатися передозування таких "нешкідливих", на перший погляд, лікувальних засобів, як ацетилсаліцилова кислота (аспірин), вітамін С, В та інші. У другій половині вагітності ваша дитина більше захищена від зовнішніх впливів, але це не означає, що ви можете "розслабитися". Плацента захищає дитину від багато чого, проте деякі речовини вона пропускає, наприклад: тетрациклін, стрептоміцин, гормони, снодійне, антикоагулянти тощо. У кожному конкретному випадку, призначаючи лікування вагітної, лікар зобов`язаний зважувати все "за і проти". Не бійтеся про все розпитати, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна приймати ліки вагітним?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути