Ексклюзиви
субота, 26 липня 2008 18:27

Британські вчені припускають, що батьківщина землян - Венера

Британські вчені припускають, що батьківщина землян - Венера

Британські учені вважають, що життя могло бути занесене на Землю з Венери.

Професор Чандра Вікрамасинг і доктор Джанаки Вікрамасинг з центру астробіології в англійському місті Кардіф вважають, що насправді мікроби могли бути занесені на Землю з Венери за допомогою сонячних вітрів. Їх теорія заснована на даних, отриманих з космічного апарату Venus Express, запущеного в 2005 році Європейським космічним агентством.

Вікрамасинг і Вікрамасинг вважають, що хмари, розташовані в атмосфері Венери, містять хімічні елементи, які сумісні з присутністю мікроорганізмів. Вони припускають, що за певних умов, мікроби з верхніх шарів атмосфери Венери могли бути занесені в атмосферу Землі. Прикметно, що, на думку учених, цей процес міг зайняти всього декілька тижнів або навіть днів. Проте для цього Сонце, Венера і Земля повинні були бути розташовані певним чином, що трапляється всього раз у декілька років.

"Венера і Земля часто називалися сестрами, завдяки схожим геологічним характеристикам", - сказала професор Вікрамасинг. "Наше дослідження припускає, що вони могли бути зв"язані і в біологічному плані", - додала учений.

Професор Фред Тейлор з Оксфордського університету скептично відноситься до даної теорії, вважаючи можливість перенесення мікроорганізмів з однієї планети на іншу "маловірогідною".

Апарат Venus Express був запущений в листопаді 2005 р з метою вивчення атмосфери Венери. З його допомогою учені сподіваються зрозуміти, чому планета, така схожа на Землю за розміром, вагою і складом, у результаті еволюціонувала зовсім по-іншому.

До речі, відкрита планетарна система, яка нагадує нашу, що гіпотетично підвищує шанси на виявлення життя за межами Землі. Астрономи розгледіли дві нові планети, що обертаються навколо зірки, яка вполовину менша за Сонце, на відстані приблизно 5 тисяч світлових років від Землі, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені припускають, що батьківщина землян - Венера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути