понеділок, 19 травня 2008 16:36

Британські вчені навчать роботів готувати суп

Британські вчені навчать роботів готувати суп
Британські учені отримали грант майже в $2 млн на дослідження безпеки залучення робота до приготування супу. Проект CHRIS ( Co-operative Human Robot Interaction Systems), яким займається Роботехнічна лабораторія Брістоля, фінансується Європейською Комісією.

"Будуть детально вивчені проблеми спільної роботи людини і робота, наприклад, на кухні, де робот виконуватиме завдання розмішувати суп, поки ви додаєте до нього інгредієнти", - сказала прес-секретар лабораторії.

"Коли ми стикаємося з іншими людьми, ми читаємо вираз їх обличчя, жести, рухи тіла, тембр голосу, а також вербально спілкуємося один з одним, - пояснює професор Кріс Мелхіш. - Так, при приготуванні супу робот повинен не тільки знати остаточну мету своїх дій, але він також повинен знати, з якою інтенсивністю помішувати суп, на який жест слід зупинитися і так далі".

За словами професора, роботи, зараз задіяні у виробництві, з причин безпеки ізольовані від людей. На кухні ж це неможливо, повідомляє Ananova.

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені навчать роботів готувати суп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути