субота, 19 липня 2008 15:50

Британець склав генеалогічне древо на 1,5 тисячі років

Британець склав генеалогічне древо на 1,5 тисячі років

Рой Блекмор (Roy Blackmore), 76-річний пенсіонер, з Великої Британії склав найбільше у світі генеалогічне древо - його "коріння" йде углиб на 1,5 тис. років. Батьки Роя Блекмора померли під час Другої світової війни, після чого він з братами і сестрами потрапив в дитячий притулок. Цей сумний факт спонукав сироту витратити 28 років свого життя і 20 тис., щоб відшукати в архівах сліди предків, серед яких виявилися Вільгельм Завойовник і Альфред Великий.

До менш відомих родичів пана Блекмора належать середньовічні ченці, ковбої, фермери, солдати. Найнижчою гілкою генеалогічного древа стало сімейство Сердік (Cerdick), що жило в 500-х роках до н.е.

"Коли я тільки почав займатися своїм родоводом, я і не планував заходити так далеко", - говорить Блекмор. - "Але чим далі я заглиблювався у предмет, тим цікавіше це ставало. Правда, бували часи, коли я, образно кажучи, бився головою об кам"яну стіну. Але завжди знаходився шлях, щоб обігнути перешкоду. Зараз я докопався до своїх французьких предків і думаю зупинитися на досягнутому", - додає він.

У його родоводі представлено 9 390 чоловік, що спонукало пана Блекмора звернутися в комітет Книги рекордів Гіннесу з проханням зафіксувати світовий рекорд. Сьогодні в бібліотеці міста Тонтон (Taunton), графство Сомерсет, відкривається виставка документів, знайдених Блекмором в процесі роботи над генеалогічним древом, повідомляє Telegraph

Зараз ви читаєте новину «Британець склав генеалогічне древо на 1,5 тисячі років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути