Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2008 09:47

Бідність призводить до психічних захворювань

Бідність може сприяти розвитку психічних захворювань, повідомляють італійські ЗМІ з посиланням на доповідь директора Департаменту психічного здоров"я Всесвітньої організації охорони здоров"я Бенедетто Сарачено.

"Бідність може бути чинником, що сприяє розвитку психічних хвороб, що призводять до збільшення кількості депресій, самогубств, алкогольної залежності, затримки розумового розвитку. Разом з іншими патологіями, бідність сприяє погіршенню стану хворого, як у випадку із шизофренією", - сказав Сарачено, передає РІА "Новости".

У світі понад 150 млн. людей страждають на депресію, 50 млн. - епілепсію, 25 млн. - шизофренію, 24 млн. - хворобу Альцгеймера й понад 115 млн. - порушення психіки через вживання алкоголю й наркотиків, йдеться у доповіді Сарачено.

Доповідь представлено в Італії на міжнародній зустрічі "Зміцнення систем психічного здоров"я людей у країнах з низьким і середнім рівнем доходу", яка триватиме до 18 квітня. На міжнародну зустріч у Риміні зібралися представники 15 країн з низьким і середнім рівнем життя. Експерти медицини, психології, соціології обговорюють, як допомогти понад 400 млн. людей з різними психічними відхиленнями, які через бідність позбавлені належного медичного лікування, вирішити проблеми психічного здоров"я, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Бідність призводить до психічних захворювань ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути