вівторок, 23 вересня 2008 09:07

Базилік зцілює і омолоджує організм

Базилік зцілює і омолоджує організм
Дослідження підтвердили цілющі властивості екстракту священного базиліка, зростаючого в Індії.

Особливий різновид базиліка, що спрадавна використовується для приготування традиційних індійських страв, володіє вельми цінною для будь-якої людини властивістю, уповільнюючи процес старіння. До такого висновку прийшли індійські фармацевти, які вперше в історії провели офіційні дослідження властивостей цієї рослини, передає РБК.

Дослідження, яке провели вчені з фармакологічного коледжу Пуни, розташованого в штаті Махараштра, показало, що екстракт певного виду базиліка, відомого як священний базилік (OcinumSanctum), сприяє захисту проти вільних радикалів - хімічних речовин, які можуть викликати рак серця, нирок, печінки, а також уразити гени і нервові клітини.

Священний базилік, що росте в Індії і деяких інших частинах Азії, вже багато років використовується в аюрведичній медицині як засіб для відновлення сил і омолоджування. Результати дослідження, представлені на Британській фармацевтичній конференції в Манчестері, за словами авторів дослідження, тільки довели існування цілющих властивостей рослини, в які вірили стародавні лікарі. Учені порадили вжживати священний базилік, додаючи його в різні страви, яким він надасть приємний пряний смак.

Зараз ви читаєте новину «Базилік зцілює і омолоджує організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути