понеділок, 08 вересня 2008 15:59

Базилік омолоджує організм

Базилік омолоджує організм
Особливий різновид базіліка, що спрадавна використовується для приготування традиційних індійських страв, володіє вельми цінною для будь-якої людини властивістю, уповільнюючи процес старіння. До такого висновку дійшли індійські фармацевти, які вперше в історії провели офіційні дослідження властивостей цієї рослини.

Дослідження, яке провели вчені з фармакологічного коледжу Пуні, розташованого в штаті Махараштра, показало, що екстракт певного виду базиліка, відомого як священний базилік (OcinumSanctum), сприяє захисту проти вільних радикалів - хімічних речовин, які можуть викликати рак серця, нирок, печінки, а також вразити гени і нервові клітини.

Священний базилік, що росте в Індії і деяких інших частинах Азії, вже багато років використовується в аювердичній медицині як засіб для відновлення сил і омолодження. Результати дослідження, представлені на Британській фармацевтичній конференції в Манчестері, за словами авторів дослідження, тільки довели існування цілющих властивостей рослини, в які вірили стародавні лікарі. Учені порадили споживати священний базилік, додаючи його в різні страви, яким він надасть приємного пряного смаку, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Базилік омолоджує організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути