Ексклюзиви
понеділок, 11 серпня 2008 08:23

Австралійці придумали, як врятувати планету

Австралійці придумали, як врятувати планету

Суттєво знизити обсяги викидів в атмосферу парникових газів допоможе перехід людства з баранини і яловичини на кенгурятину. Так вважає Джордж Уїлсон з австралійської Служби дикої природи.

"На смак вона (кенгурятина) чудова, не дуже відрізняється від оленини, тільки запах інший", - запевняє Уілсон.

За його словами, метан шкідливіший для довкілля, ніж двоокис вуглецю, а саме метан виділять корови і вівці у величезних кількостях за допомогою природного виділення газів зі своїх організмів.

Травна система кенгуру, підкреслює він, влаштована таким чином, що метан ці тварини практично не виділяють. Тому експерт закликає людину серйозно узятися за кенгуроводство.

У Австралії вже сьогодні є немало ферм, на яких щорічно вигодовують понад 30 мільйонів кенгуру. Проте доктор Уілсон вважає, що ця кількість повинна різко зрости, щоб кенгуряче поголів"я в світі зрівнялося за кількістю з поголів"ям рогатої худоби.

На овець і корів припадає 11% всього обсягу парникових газів, що викидаються Австралією в атмосферу Землі, і в країні звучать різні пропозиції щодо скороченню цієї кількості.

Років 7 тому австралійські учені збиралися вакцинувати мільйони голів овець і корів, щоб скоротити емісії шкідливих газів, які тварини випускають з себе в атмосферу. Однак, судячи з усього, значного успіху на цьому шляху досягнути не вдалося, повідомляє Бі-бі-сі

Зараз ви читаєте новину «Австралійці придумали, як врятувати планету ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути