середа, 09 квітня 2008 13:12

Японці запустять з космосу на Землю паперовий літачок

Будь-яка дитина, що коли-небудь складала паперовий літачок, обов"язково мріяла запустити його з даху хмарочоса, щоб побачити, наскільки далеко той зможе відлетіти. І принаймні один з таких дітей не залишив цю мрію навіть після того, як він виріс і став професором Відділення аеронавтики і астронавтики в університеті Токіо. І, крім того, навіщо обмежувати себе хмарочосами або навіть горами? Синдзі Сузуки зараз очолює проект по запуску паперового літака з космосу на Землю.

Першою проблемою, яка при цьому приходить на думку, є питання про те, як це можливо, коли справжні космічні кораблі обладнані надміцними вогнетривкими покриттями для проходу через щільні шари атмосфери? Автори проекту стверджують, що для цього буде використаний папір, виготовлений з волокон цукрового буряка, покритий особливим матеріалом, що дозволить об"єкту чинити опір діям температури, вітру і води. Прототип такого об"єкту, довжина якого складає 7 см зміг винести швидкість, що в 7 разів перевищує швидкість звуку, і температуру в 230 градусів Цельсія на випробуваннях в аеродинамічній трубі. А це означає його здатність витримати перехід через щільні шари атмосфери.

Повнорозмірна модель матиме 20 см в довжину, 10 см завширшки і масу в 30 грамів. Головною проблемою тепер залишається методика відстежування польоту об"єкту, інакше грант, що становить 300 000 доларів на рік, буде витрачений даремно, повідомляє mobiledevice.

Зараз ви читаєте новину «Японці запустять з космосу на Землю паперовий літачок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути