Ексклюзиви
неділя, 14 листопада 2010 14:21

Апельсини і лимони руйнують зуби

Апельсини і лимони руйнують зуби

Результати нового дослідження, проведеного американськими фахівцями, показали, що напої з високим вмістом фруктози, наприклад, солодка газована вода або цитрусовий сік, а також фрукти, особливо апельсини і лимони, негативно впливають на кісткову систему дівчат. У дослідженні, яке продовжувалося впродовж 22 років, взяли участь в цілому 78906 жінок. Всім випробовуваним пропонувалося регулярно заповнювати спеціальні опитники, що стосуються їхнього раціону харчування і самопочуття.

Як розповів керівник дослідження професор медичної школи університету Бостона Хон Чой, до моменту закінчення експерименту стан кісткової системи і зубів погіршився у 778 учасниць. Як з'ясувалося, ці дівчата регулярно вживали підсолоджені содові напої, у великих кількостях в порівнянні з рештою. Крім того, у більшості з цих жінок були відмічені первинні ознаки розвитку подагри. Так, вживання солодких напоїв в кількості більше 1 порції на день підвищує ризик виникнення проблем на 74%.

Апельсини і лимони, солодкий смак яких обумовлений високим вмістом фруктози, несуть в собі трохи менше небезпеки, аніж газована вода. Жінки, котрі щодня вживали такі фрукти, були схильні до руйнувань і запальних процесів в кістках і зубах в середньому на 41% більше, ніж ті учасниці, які їли їх рідше. З погляду доктора Чой, як лікарі, так і їхні пацієнтки повинні бути обізнані про дану властивість фруктози, яка є ще одним аргументом на користь скорочення її вживання.

Росбалт.Ру

Зараз ви читаєте новину «Апельсини і лимони руйнують зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути