четвер, 25 вересня 2008 10:26

Антидепресанти шкодять чоловічому здоров"ю

Американські вчені з нью-йоркського медичного коледжу при Корнельському університеті з"ясували, що в чоловіків, що приймають антидепресанти, знижується здатність до зачаття дітей.

У ході дослідження фахівці порівнювали насінну рідину 35 здорових чоловіків, які спочатку не приймали ніяких препаратів для лікування депресії й тривожних розладів, а потім пройшли курс лікування антидепресантами.

У результаті при аналізі зразків сперми за допомогою мікроскопа, виявилося, що їхня рухливість до й після лікування антидепресантами залишалася практично однаковою. Але на рівні ДНК аналіз показав зовсім інший результат: якщо чоловік приймав антидепресанти протягом місяця, то в його спермі збільшувалася кількість клітин з ушкодженою структурою ДНК (30%).

При цьому, учені наголошують, що певна кількість ушкоджених клітин є в спермі будь-якого здорового чоловіка, але їхній рівень становить приблизно 13,8%.

Нині учені не можуть точно сказати, наскільки сильно прийом препаратів для лікування депресії знижує здатність до зачаття, однак спостереження показують, шанси зачати дитину значно нижчі в тих чоловіків, у яких у насінній рідині перебуває більше клітин з ушкодженою структурою ДНК.

Раніше вчені з університету Халла (Hull Unіversіty) визначили, що нове покоління антидепресантів ефективне лише в одиничних випадках, повідомляє BBCrussian.com.

Зараз ви читаєте новину «Антидепресанти шкодять чоловічому здоров"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути